Hoe kunnen we helpen?

FAQ > Dropsoft
Wie zijn wij

Wij zijn Dropsoft. Een B.V. die gevestigd is in Mijdrecht. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het bouwen van software. Van het bouwen van websites, webshops, applicaties tot het bouwen van complete software pakketten. Een voorbeeld hiervan is Match-Online, dit pakket wordt in de sierteelt gebruikt en helpt bij de inkoop, verkoop, logistiek, administratie, management en teelt.

Hoe is Dropsoft ontstaan Vanuit onze ervaring en nauwe banden met de sierteelt sector hebben wij gezien dat er vraag is naar veranderingen binnen de sector. Waar nu grote partijen beslissen welke producten in de tuincentra en winkels verkocht worden kwam de vraag vanuit kwekers en veredelaars om daar verandering in te brengen. Kwekers en veredelaars willen zelf bepalen welke producten zij ontwikkelen en kweken en inspelen op de vraag vanuit de markt, in dit geval de consument. Dit gebeurt nu nog niet. Daarom is er aan ons gevraagd om mee te denken voor een oplossing hiervoor. Vanuit hier is Dropsoft ontstaan en hebben wij met de partijen dit software pakket ontwikkeld.

Wat doen we

Dropsoft is een bedrijf die leveranciers met retailers verbindt. Waarbij de leverancier zijn producten direct aan de consument kan aanbieden en wij retailers de mogelijkheid geven om hun assortiment uit te breiden en wij hun hier volledig in ontzorgen.

Leverancier Samen met onze leveranciers maken wij het mogelijk voor retailers om hun assortiment uit te breiden. Onze leveranciers bieden hun producten aan in ons assortiment waaruit de retailers kunnen kiezen. Leveranciers zorgen hierbij ook voor de juiste content bij alle producten. Denk aan teksten, uitleg, productdetails, foto's en filmpjes. Wanneer er een product wordt besteld via één van onze retailers moet het product worden verzonden naar de consument. Leveranciers kunnen er voor kiezen dit volledig zelf te doen of uit te besteden aan onze partner Fertiplant Fulfilment. In beide gevallen zal het product zo goed en snel mogelijk bij de consument geleverd worden.

Onze leveranciers voor de sierteelt module zijn door onzelf uitgekozen. Bent u ondernemer/leverancier en wilt u zelf ook producten aanbieden via ons platform. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Retailer Bent een beginnende retailer en wilt u gaan beginnen met het verkopen van producten via een webshop of bent u al een bestaande retailer en wilt u uw assortiment uitbreiden? Beide partijen zijn bij ons op de juiste plek. Als retailer kunt u een keuze maken uit ons assortiment en deze producten zelf aanbieden op uw webshop. Wij geven u bij elk product een consumentenadviesprijs mee maar u bepaalt zelf voor welke prijs u de producten aanbied.

Om onze producten te gaan verkopen hoeft u alleen nog een koppeling te maken met onze API. Dit kan via een bestaande Open Cart en WooCommerce(Wordpress) plugin of onze realtime API. Uw developer zal hier makkelijk mee uit de voeten kunnen en de koppeling kan binnen 15 minuten gerealiseerd worden. Via onze api krijgt u van ons uw gekozen assortiment door met de bijbehorende teksten, foto's en video's. Als u zover bent kunt u de producten verkopen. Wanneer u een product verkoopt geeft u een seintje via de api bij ons terug en zorgen wij voor de bezorging. Simpel!

Onze partners

Wij werken samen met verschillende partijen om dit platform tot een succes te maken. Deze partijen zijn onder andere:

Advisor Software Solutions BV Advisor Software Solutions BV - www.advisorsoftware.nl - is met haar softwarepakket Match-Online al meer dan 15 jaar actief is als ERP leverancier voor zowel kwekers als exporteurs.

Fertiplant Fulfilment Fertiplant is onze Fulfilment partner en zal het verpakken en logistieke gedeelte oppakken van onze niet zelf verpakkende en verzendende leveranciers. Fertipplant exporteert al meer dan 20 jaar potplanten en stekken van potplanten over de gehele wereld. Begonnen in de jaren negentig met de export naar Zwitserland heeft Fertiplant zich inmiddels ontwikkeld tot een middelgrote exporteur met afnemers binnen en buiten Europa.

Vanuit hun bedrijf in Aalsmeer, op 1 kilometer afstand van ’s werelds grootste veiling, versturen zij potplanten en stekken van potplanten naar meer dan 60 landen wereldwijd. Dagelijks proberen zij met ons team – het kapitaal van de firma – onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedere klant heeft zijn eigen wensen. Voor meer informatie kijkt u op: www.fertiplant-fulfilment.nl

DHL Voor het thuis bezorgen heeft Fertiplant Fulfilment een contract afgesloten met DHL. Zij zullen de bestellingen bij de consument thuis bezorgen.